Mer metal, rock och hårdrock till Bråvalla

Sveriges främsta heavy metal-band kommer till Bråvalla – efter de massiva hyllningarna av fjolårsalbumet ”The Last Stand” är nu Sabaton klara för sommarens festival. Samtidigt kan vi även avslöja att thrash metal-legendarerna Kreator kommer till Norrköping.

Efter de två succéalbumen ”Carolus Rex” och ”Heroes” var det nog många som trodde att Sabaton inte kunde ta sitt bombastiska sound mycket längre. Men då bandets åttonde skiva ”The Last Stand” avtäcktes förra året hade Sabaton återigen överträffat allt de tidigare har presterat. Onsdagen 28 juni kommer Sabaton till Bråvalla.

Dagens bandsläpp går i hårdrockens och rockens tecken. Förutom Sabaton är det nu klart att de tyska thrash metal-legendarerna Kreator, som tidigare i år släppte det hyllade albumet ”Gods of Violence”, kommer till festivalen.

Den 12 maj släpper Mando Diao sitt nya album ”Good Times” och med det i ryggen kommer de i sommar till Bråvalla Festival. Även Cult Of Luna, Danko Jones, Raised Fist och norska Kvelertak, som till hösten följer med Metallica som special guests på deras kommande Europaturné, är nu klara för årets festival.

Dagens bandsläpp:
Sabaton
Cult Of Luna
Danko Jones
Kreator
Kvelertak
Mando Diao
Raised Fist