FEM NYA AKTER TILL BRÅVALLA

Med bara några dagar kvar tills aprilvädret är ett minne blott firar vi av våren ordentligt med att presentera R&B-legendaren Craig David och hans TS5, världens coolaste houseorkester Dance Music Symphony, hitmakaren Daniel Adams-Ray, och inte mindre än två grymma elektroniska akter: John De Sohn samt Tungevaag & Raaban! Och vet du vad? Om 62 dagar ses vi igen.

CRAIG DAVID’S TS5 (US)
7 days, Rise & Fall och Fill me in. Alla tre är enorma hits som fyllde varje dansgolv och strömmade ur varenda radioapparat någonstans där 1900-talet slutade och det nya millenniet tog vid. Alla är lika bra idag. För många är Craig David mer än bara just sammetsrösten. Han är nostalgi, men han är samtidigt en samtida artist som turnerar världen över och spelar på de allra hetaste klubbarna. Sedan Craig 2013 DJade på en exklusiv hemmafest i sin etagevåning TS5 – Tower Suite 5 – i Miami har han sålt ut klubbar och lockat mängder med folk med sina unika sets där han Dj:ar, mixar, är MC och sjunger live. För några månader sen såg han till att samla en trång crowd inne på Göta Källare två kvällar i rad. Vi får mer utrymme på Bråvalla festival, men det blir garanterat minst lika trångt och svettigt.

DANCE MUSIC SYMPHONY FEAT HANS EK & NORRKÖPINGS SYMFONIORKESTER
Bach remixade Vivaldi, Beethoven remixade Mozart och alla skrev dansmusik. Så har det hållit på och nu, drygt hundra år efter Stravinskijs Våroffer, kulminerar intresset för dansmusik. Hans Eks Dance Music Symphony är en DJ-mix för orkester. En klubbkväll i Konserthuset. En klassisk konsert på Docklands. Symfonin börjar med Swedish House Mafia, “Greyhound” och vindlar sig vidare genom Massive Attack, “Unfinished Sympathy” och The Knife, “Silent shout” till Daft Punk, ”Aerodynamics”. Visste man inte bättre skulle det kunnat vara Ravel och Philip Glass.  Remix är en tradition sen barocken på 1600-talet. Hans Ek har byggt Dance Music Symphony i den traditionen. I sommar kommer Bråvalla bjudas på något utöver det vanliga, när Norrköpings Symfoniorkester och Hans Ek och hans Dance Music Symphony intar festivalen!

DANIEL ADAMS-RAY
Daniel Adams-Ray är en av Sveriges mest kreativa och gränslösa popartister. Få andra lyckas röra sig så självklart mellan rap, pop, hårt och mjukt, och alltid med hjärta. Han slog ner som en bomb med sitt första soloalbum 2010, kritikerhyllade ”Svart, vitt och allt däremellan” och singeln ”Gubben i lådan” som blev den mest streamade låten på Spotify samma år. 2013 kom uppföljaren ”Innan Vi Suddas Ut”, där Daniel i gränslösa övergångar mellan rap och sång “satte fingret på vår samtid” enligt en enad och hyllande kritikerkår. Senast hörde vi honom tillsammans med Avicii i monsterhiten ”Thinking of Sunshine”.

JOHN DE SOHN
John de Sohn är en av de som utgör det svenska dj-monarkin. Tillsammans med namn som Avicii och Swedish House Mafia är han det krut för den dynamitladdade svenska house-scenen. Och just nu är det han som bär turnékronan. Hans musikaliska CV? John har gått från att bemästra konsten att tajma tunga beats med ljusspelet på det bästa haket i stan, till att remixa låtar åt Bruno Mars och Flo-Rida. Framförallt är han producenten som står bakom hitsinglarna Long Time, Dance Our Tears Away, Under The Sun och Wild Roses som alla har sålt i skimrande platina.

TUNGEVAAG & RAABAN (SE/NO)
Två EDM-genier – en från Norge och en från Sverige – har valt att dubblera det roliga genom att producera musik tillsammans. När två karriärer blev en tog det inte många beats innan den norsk-svenska musikproducentduon Tungevaag & Rabaan igenom, och det med råge. I februari 2015 kom singeln ”Samsara”. Spelades den på festen – skruvades volymen upp, och vem har inte fuldansat till ”Samsara”? Och vi hann inte vila länge innan de släppte sommarhiten ”Parade”. Idag, efter att ”Parade” streamats miljontals gånger över hela världen, har duon hunnit turnérat runt med utsålda spelningar i hela Europa.