BRÅVALLAS HUMORSUCCÉ ÅTERVÄNDER!

Något som tydligt har visat sig under de senaste åren är att festivalbesökare älskar att skratta. Ett av festivalens allra mest uppskattade inslag är humorprogrammet, och i år tror vi att det kommer bli bättre än någonsin. Lite vassare, ännu roligare. Bland de första tolv akterna hittar vi genier som Bianca och Tiffany Kronlöf och deras partner in crime Thom Gisslén, humorveteranen Henrik Schyffert och Sveriges just nu roligaste kvinna, Petrina Solange.

BIANCA OCH TIFFANY KRONLÖF FEAT THOM GISSLÉN
Just nu känns det som att systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf är precis överallt. Deras enorma genombrott på den svenska humorscenen kom med SVT:s humorserie Full Patte. Den frispråkiga och explosiva humorshowen har blivit med turné – Slå Pattarna i Taket, ett samarbete de gör med Riksteatern. Tillsammans med producenten och medskaparen Thom Gisslén ger sig systrarna ut på vägarna för att få dig att tänka, känna och skratta åt de normer som råder omkring oss, beväpnade med musik och sylvass humor.

HENRIK SCHYFFERT
Henrik Schyffert är något av en institution på den svenska humorscenen. Med Hassan- och Killinggänget tog han patent på humor på 90-talet och blev en av frontfigurerna för ironin. Sedan dess har han breddat repertoaren med allt ifrån att granska humor på fullaste allvar i SVT:s serie ”Dokument Humor” till att sätta upp en stor pjäs på Dramaten. De senaste åren har turnerat land och rike kring tillsammans med Fredrik Lindström med succéshowerna ”Ljust och Fräscht” och ”ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?”.

PETRINA SOLANGE
Petrina Solange har snabbt gått från att vara Årets nykomling 2013 till att utnämnas till Årets kvinnliga komiker 2015. Hon har blivit lovordad för hennes förmåga att dansa lina över det otillåtna och hennes sinne för humorns grammatik. Hennes stand up vågar reta fram det man inte vill höra men som man långt därinne vet om, för att sen tillåta alla att skratta åt det. Petrina är tveklöst en av de allra starkast lysande stjärnorna på den svenska humorhimlen just nu.

Läs mer om alla komiker i dagens släpp på bravallafestival.se!

SAMTLIGA KOMIKER I DAGENS SLÄPP:
Bianca & Tiffany Kronlöf feat. Thom Gisslén
David Sundin
Elinor Svensson
Emma Knyckare
Fredrik Söderholm
Henrik Schyffert
Kodjo Akolor
Kristoffer Appelquist
Nisse Hallberg
Pernilla Hammargren
Petrina Solange
Shanthi Rydwall-Menon