MAC MILLER, MIIKE SNOW OCH CIGARETTES AFTER SEX TILL BRÅVALLA!

Dagens släpp stavas triss i musikaliska innovatörer. Amerikanska rapparen Mac Miller är en av de största stjärnorna på hiphopscenen idag, hitmakarna Miike Snow bjuder upp till allsång och ergonomiskt dansgolv och Cigarettes After Sex kommer sprida drömska popvibbar över flygfältet i sommar.

MAC MILLER (US)
Mac Miller gick från att ha varit en gräsrotsrappare till att göra flera mäktiga samarbeten med storheter som Bun B, Kendrick Lamar, Rock Ross och Juicy J i rekordfart. Alla rapälskare känner till albumet ”Blue Slide Park”, debutalbumet som kom 2011 där hiten ”Donald Trump” toppade Billboardlistan och som onekligen blivit aktuell nu igen. Eller minns ni kanske till och med ”Knock knock” från mixtapen som släpptes året innan det? I höstas visade Mac Miller prov på ännu mer snille i ett nytt album där hiten ”Weekend” redan fått över 24 miljoner lyssningar på Spotify.

Mac Miller levererar brett spektrum och har rentav spottat ut budskap genom rappen. Nu när han har lagt i ännu en växel i hans rappkarriär kan han få hela festivalområdet att studsa med hans självsäkra texter och performance.

MIIKE SNOW

Miike Snow, aktuella med det rykande färska albumet ”iii”, är totalt orädda för att skapa och utforska nya musikaliska uttryck. Genombrottssingeln ”Animal” slog ner som en bomb 2009, och sedan har hitlåtarna radats upp. Den senaste hiten ”Genghis Khan” har hunnit få 14 miljoner lyssningar på Spotify sen den släpptes tidigare nu i vintras.

Den innovativa gruppen bestående av sångaren Andrew Wyatt och musikproducenterna Pontus Winberg och Christian Karlsson utgår från tre olika håll i världen med ett flertal projekt på sidan av det dem skapar tillsammans. Andrew Wyatt har pysslat med sin soloskiva och även komponerat musik för Royal Opera House i London. Han skriver också låtar åt Bruno Mars, Flume och Mark Ronson. Pontus Winnberg har turnerat med Amason och Christian Karlsson är till och med dubbelt aktuell på Bråvalla, där han kommer behöva byta om och leverera en grym show med Galantis också.

Det nya experimentella albumet började med en kort träff i Los Angeles 2014 och har nu landat i en succé som får upplevas i en turné världen över. Ett av stoppen där man får uppleva deras magiska liveframträdande är så klart på Bråvalla!

CIGARETTES AFTER SEX (US)
Cigarettes After Sex består i grund och botten av sångaren och den jazziga talangen Greg Gonzalez. Ursprungligen från El Paso, Texas, men som också tillsammans med sitt band tagit över scener i storstäderna New York och i Berlin. Bandet har haft olika medlemmar men med det senaste succéalbumet som exploderade online år 2012 kom också den nuvarande konstellationen och identiteten de landat i. En ärlig och romantisk approach som lägger sig som en dimma av cigarettrök på spelningarna.

Med inspiration från Frankrikes stora popstjärna Francoise Hardy och den legendariske jazzmusikern Miles Davis sätter han stämningen som får vem som helst att känna nostalgi till ett starkt minne av en kärleksrelation man aldrig har haft. Ett minne man vill återuppleva gång på gång med dem.