DIMITRI VANGELIS & WYMAN, VIGILAND OCH YELLOW CLAW TILL BRÅVALLA!

Dans, dans, dans i dagen släpp! Dimitri Vangelis & Wyman och Vigiland tillhör båda den svenska dansscenens största stjärnor just nu med enorma internationella framgångar. Yellow Claw är ännu ett nederländskt framgångskoncept som sätter lika stor vikt vid musiken som festen. Detta kommer bli svettigt!

DIMITRI VANGELIS & WYMAN
Dimitri Vangelis & Wyman är den svenska producentduon som blivit utnämnda till en av framtidens hopp inom den elektroniska dansmusiken. Kända i branschen som en av de mest talangfulla och kvalitetsmedvetna akterna som går att hitta visar duon gång på gång att de har absolut fingertoppskänsla när det kommer till att producera progressiv housemusik.
Tillsammans med houseguden Steve Angello släppte de deras singel ”Payback” som gick raka vägen in på andraplats på iTunes och slutade som 2014 års största ickekommersiella danslåt. Sedan dess har Dimitri Vangelis & Wyman varit öppningsakt för Tiesto, turnerat över hela Europa, med bland annat Tomorrowland som stopp, och släppt en rad hyllade singlar som ”ID2” och studsiga ”ZONK”. I år lägger duon i ännu en växel högre och släpper nytt material på egna skivbolaget BUCE Records.
2014 gjorde DJ-duon ett bejublat framträdande på Bråvalla och med ytterligare två år i bagaget och ett gäng spännande släpp framför sig talar bevisen för att 2016 års upplaga kommer att bli en ännu större triumf!

VIGILAND
I somras slog Vigiland igenom explosionsartat med monsterhiten ”Shots & Squats” som dessutom var nominerad till årets låt på Grammisgalan 2016. Houseduon, som på bara ett år spottat ut sig två monsterhitar, består av Claes Remmered Persson och Otto Pettersson. Singlarna ”UFO” och ”Shots & Squats” har i dagsläget över 140 miljoner lyssningar på Spotify, men den unga Melbourne bounce-duon är inte klara på långa vägar! Vigiland fortsätter att leverera kompromisslösa partylåtar och senaste singeln ”Pong Dance” som släpptes i börjar av mars är inget undantag. ”Pong Dance” är allt en riktig klubb-anthem ska vara, så smittsam och full av pulshöjande komponenter att det är tveksamt om det finns någon som inte instinktivt springer ut på dansgolvet när den drar igång. Med Vigiland på Bråvalla 2016 har vi säkrat en av de allra viktigaste beståndsdelarna på festival: en sinnessjuk himla dansfest!

YELLOW CLAW (NL)
Yellow Claw är den holländska DJ-trion som växte fram på Amsterdams EDM-scen och snabbt blev ett framgångskoncept på den vibrerande huvudstadens mest berömda klubb Jimmy Woo. Ambitionen var att utforska klyftan mellan EDM och hip hop, att krossa gränser och mixa genrer på ett sätt ingen gjort förut. Publiken älskade det och parallellt med att de vallfärdade till Jimmy Woo för upplevelsen Yellow Claw spred sig deras musik rekordsnabbt via Youtube och letade sig organiskt vidare till stora musiktidningar som hyllade trion som det fräschaste DJ-projektet världen har sett på länge. Men Yellow Claw ser inte sig själva som ett band eller ett projekt, de ser sig som ett partykoncept där alla komponenter måste få samma utrymme för att publiken ska få en euforisk festupplevelse. Efter en rad imponerande samarbeten med artister som Skrillex, Tiesto pch Pusha T har Yellow Claw turnerat jorden runt och spelat på världens största musikscener, Tomorrowland, Coachella och Madison Square Garden inkluderat. Första fullängdsalbumet ”Blood For Mercy” släpptes i slutet av förra året och det är äntligen dags för Yellow Claw att ta festen till Sverige och Bråvalla.