AT THE DRIVE-IN, AMON AMARTH, TURBONEGRO OCH LOST SOCIETY TILL BRÅVALLA!

Efter 15 års uppehåll är At the Drive-In äntligen tillbaka! Vi är otroligt glada att det legendariska post-hardcorebandet kommer till Bråvalla i sommar. Dessutom – death metal-bandet Amon Amarth med sina fantastiska liveshower, våra norska, galna grannar Turbonegro samt de senaste stjärnskotten på thrash metal-scenen Lost Society.

AT THE DRIVE-IN (US)
At The Drive-In kombinerar emotionella melodier med snabba rytmer i ett tempo som känns oförutsägbart. Progressivt. Levande. Man vill liksom bara ha mer – och på första gången på 15 år ska dem ge oss det. Bandet stegar återigen in i studion för att producera nytt material och drar samtidigt ut på en världsturné till tusentals fans stora lycka. Självklart kommer de till Bråvalla!

1996 spelade det då okända El Paso-bandet At the Drive-In på ett liten bar med ynka nio personer i publiken, ovetandes om att en av dessa nio var en representant från Flipside Records som var där av en ren slump. Skivbolaget signade dem och släppte första EPn Acrobatic Tenement senare samma år. Efter att praktiskt taget bosatt sig i turnébussen och rest världen över med den, släppt flera kritikerhyllade album tog det till sist stopp. At the Drive-In splittrades och ur askorna reste sig två nya, briljanta band: The Mars Volta och Sparta. Åren gick och de båda banden rönte även de enorma framgångar, men tankarna om att återuppliva At the Drive-In verkar har funnits kvar. Fansen har fortsatt hoppas och väntat otåligt, och nu är det äntligen dags att få se At the Drive-In återfödas framför våra ögon på scenen i sommar.

AMON AMARTH
Legendariska death metal-bandet Amon Amarth har i två decennier resolut marscherat från triumf till triumf med målet att skriva in sig i rockens historieböcker. Bandet bildades i Tumba 1992 och satte omedelbart sin musikaliska kurs; att skriva och spela melodisk metal med tydliga influenser från vikingatiden och nordisk mytologi. Med tio album och otaliga turnéer världen över är Amon Amarth nu en grundsten på den internationella metalscenen, men 2016 spås vara året då Amon Amarth erövrar världen och får sin välförtjänta plats i historieböckerna med deras kommande konceptalbum ”Jomsviking”.

TURBONEGRO (NO)
Det kulturförklarade deathpunkbandet Turbonegro har stått pall i decennier och överlevt saker vi vanliga dödliga bara kan drömma mardrömmar om. Deras Turbojugends utgör en större och mer trogen fanskara än något annat band sedan Kiss Armys storhetstid och med nio studioalbum i ryggen, otaliga spelningar över hela världen och smutsiga hits som ”Bad Mongo”, ”I Got Erection” och ”All My Friends Are Dead” har de stått upp mot politisk korrekthet sedan innan begreppet ens var uppfunnet. Idag är Turbonegro större, kraftfullare och hårigare än någonsin och vi förväntar oss inget annat än en kaosartad aderenalinchock när de kliver upp på scenen på Bråvalla i juli. Get it on, denim demons!

LOST SOCIETY (FIN)
Lost Society må vara unga, men få nutida band förvaltar arvet från Thrashmetallens gudar lika väl som de gör. Deras nationella genombrott kom efter att de vunnit finska Battle of the Bands, och när de därefter fick spela i den globala motsvarigheten i London fick de hela hårdrocksvärldens ögon på sig och landade ett skivkontrakt med tyska Nuclear Blast. Deras skrovliga old school-sound påminner om band legendarer som Anthrax och Metallica, och för de som gillar riffdriven, tung thrash kommer det kittla till ordentligt i öronen när Lost Society besöker Bråvalla i sommar.