HARDWELL, GALANTIS, FELIX JAEHN OCH ALAN WALKER TILL BRÅVALLA!

Holländska DJ-kungen Hardwell gör en Sverigeexklusiv konsert på Bråvalla i sommar! Även de svenska superproducenterna Galantis gör sin enda svenska festivalspelning under 2016 på Bråvalla, och ansluter till festen gör också tyska stjärnskottet Felix Jaehn, och norska nykomlingen Alan Walker som fullkomligt dominerat topplistorna i vinter.

HARDWELL (NL)
Hardwell är onekligen en av världens främsta DJs. Som en av de nya pionjärerna inom genren var han drivande i formandet av den EDM-explosion som fick dansgolv, radioapparter och topplistor att brisera 2012. Han är känd för sina otroliga liveshower och anses tillhöra housescenens absoluta toppskikt.

Som 25-åring nådde Hardwell den av de högsta tänkbara toppar i en karriär som närmast liknar en tio år lång bergochdalbana, när han 2013 kröntes till världens bästa DJ i DJ Magazines Top 100 DJs, och cementerade sin plats som den elektroniska scenens nya superstjärna som den yngsta någonsin att landa den åtråvärda förstaplatsen. Hardwell behöll sin plats på tronen under 2014 och röstades återigen fram till världens bästa DJ. Han har erövrat i stort sett världens alla hörn, från Asien till Afrika, Sydamerika, Australien och Europa och det är sannerligen en riktigt housekunglighet vi får besök av på Bråvalla i år.

GALANTIS
Med enorma hits, spelningar över hela världen och två amerikanska Grammisnomineringar under bältet har DJ- och producentkollegorna Christian Karlsson (aka Bloodshy, medlem i Miike Snow) och Linus Eklöw (aka Style of Eye) haft ett utomordentligt 2015, och det ser knappast ut som att de tänker dra i bromsen under 2016. Båda är framgångsrika producenter och låtskrivare på sina egna håll, och har samarbetat med superstjärnor som Madonna, Icona Pop, Katy Perry och Britney Spears. Tillsammans bildar de superduon Galantis; ett samarbete där de är nästintill telepatiskt synkade i sitt skapande, och som sprider en smittosam energi och glädje på dansgolv världen över.

FELIX JAEHN (DE)
Den tyska DJn och producenten Felix Jaehn slog igenom stort med remixen på OMI:s låt ”Cheerleader” som toppade listorna världen över. Sedan dess har 21-åringen snabbt vunnit internationellt erkännande för hans förmåga att producera progressiv musik som fortfarande tilltalar de stora massorna. Succén med ”Cheerleader” efterföljdes av den ännu större hiten ”Ain’t Nobody” som i dagsläget har över 250 miljoner lyssningar på Spotify. Samtidigt som nya singeln ”Book of Love” letar sig upp på listorna är han tillbaks i studion för att spela in första albumet som kommer i år. Vi spår en ljus framtid för DJn och tvekar inte på att han med nya plattan kommer att leverera riktigt grym tropical house vi kan dansa till hela sommaren.

ALAN WALKER (NO)
Alan Walker tippas vara Skandinaviens nästa riktigt stora DJ-export, och med tanke på vad den norska DJn och musikproducenten vid 18 års ålder redan lyckats åstadkomma är det högst sannolikt att prognosen stämmer.

Alan gjorde entré på dj-scenen när han släppte den melodiska elektrohouse-låten ”Fade” 2014. ”Fade” spred sig som en löpeld på Youtube och nådde på rekordtid över 50 miljoner visningar. Sony Music fick upp ögonen för Alan och signade honom för sin första singel som släpptes den 4:e december. Singeln ”Faded” – en nyversion av ursprunliga ”Fade” med sång av Iselin Solheim – klättrade på mindre än en månad till topplacering på Spotifys top 50-lista och är idag en av de mest spelade houselåtarna i Norden.