Paul McCartney till Roskildefestivalen

Den legendariske kompositören, sångaren och musikern Paul McCartney spelar på Roskildefestivalen i Danmark lördagen den 4 juli. Konserten blir Paul McCartneys enda europeiska festivalspelning i sommar.

 

Roskildefestivalen kan bekräfta att legenden Paul McCartney gör en festivalspelning på Roskildefestivalens Orange scen lördag den 4 juli.

 

Konserten på Roskildefestivalen blir Paul McCartneys enda europeiska festivalspelning i sommar och hans första framträdande på en festival i Europa på fem år.

 

Det blir alltså första gången någonsin som Roskildefestivalens besökare får chansen att sjunga med i klassiker som ’Get back’, ’Hey Jude’, Helter Skelter, ’Let It Be’, ’Eleanor Rigby’ och ’Live and Let Die’ tillsammans med upphovsmakaren bakom de eviga pärlorna från pophistorien.

 

Paul McCartney har den senaste tiden turnerat i USA, Sydamerika och Asien med sin ’Out There’-turné, som firar Paul McCartneys mer än 50 långa karriär som soloartist, som medlem i Wings och naturligtvis som medlem i The Beatles.

 

Två miljoner människor världen över har redan upplevt ’Out There’ sedan turnén drog igång för 18 månader sedan. Nu kommer Paul McCartney äntligen tillbaka till Europa och tar med sig turnén till Roskildefestivalen.

 

Paul McCartney säger själv om sommarens spelning på Roskildefestivalen:

 

”Vi har inte spelat på en europeisk festival på fem år, så det ska blir verkligt roligt att ta vår show till en så stor festival som Roskilde i sommar. Jag har hör att festivalen har en hel fantastisk stämning, så det ska bli kul att få känna av den själva. Det var riktigt längesedan vi var i Danmark sist, så ni kan gott göra er redo att rocka.”

 

Roskildefestivalens programchef Anders Wahrén säger:

 

Paul McCartney har precis spelat i USA och Sydamerika, där setlistan har närmat sig nästan 40 nummer från hela karriären. De amerikanska kritikerna har skrivit om ett ”hitpaket maraton-extravaganza” och en ”tre timmars triumf”. Så vi ger honom helt enkelt den tid han behöver på Orange scen. Och vi ser själva fram emot en konsert som blir minst lika rörande som den blir medryckande.”

 

”Vi är otroligt stolta över att en så stilbildande artist som han har valt att spela på Roskildefestivalen. På så sätt får en ny generation musikälskare, som aldrig har upplevt honom live, äntligen chansen att stå ansikte mot ansikte med renodlad musikhistoria.

 

Paul McCartneys senaste skiva är albumet ’New’ från 2013.

 

79 av 169 namn har släppts

Roskildefestivalen har tidigare presenterat namn som Muse, Pharrell Williams, Florence + The Machine, Disclosure, Mew, Mastodon, Lamb of God, Run the Jewels, St. Vincent och The War on Drugs.

 

Totalt har 79 av 169 namn nu släppts, och det fullständiga programmet presenteras i slutet av mars.

 

Se listan över alla släppta artister här: http://www.roskilde-festival.dk/music/2015

 

Roskildefestivalen hålls i 8 dagar mellan lördagen den 27 juni och lördagen den 4 juli.

 

Biljetter till Roskildefestivalen kostar 1940 DKK (exklusive avgifter).

 

Ett begränsat antal endagsbiljetter finns till salu för 980 DKK (exklusive avgifter).

 

Biljetter kan köpas på roskilde-festival.dk.

 

Roskildefestivalen arrangeras av frivilliga eldsjälar och är 100 % ideell. Allt överskott doneras till kulturella och välgörande ändamål av Foreningen Roskilde Festival. Sedan starten på 1970-talet har Roskildefestivalen dragit in över 200 miljoner kronor till donation.