Mew, Modest Mouse och Milky Chance – 6 nya indieakter till Bråvalla

Alldeles lagom till helgen ger vi er en grym present. Vi fyller på med indierock i form av danska storheterna Mew, originella favoriterna Modest Mouse och Milky Chance, killarna bakom hitten ”Stolen Dance”. Vi kan även presentera indiepopkvartetten Echosmith, härliga Brisbane-bandet Sheppard och rockiga The Districts till Bråvallafestivalen. 

Vissa band tar den enkla vägen, och så finns det Mew. Med sina fascinerande och gåtfulla albumtitlar och texter, har danskarnas musik alltid gått sin egna unika väg. De medryckande melodier och Jonas Bjerre oskyldiga falsettröst har gjort det slagkraftiga bandet till popstjärnor. Deras idéer, fantasi och lust för experimenterande, gör dem till ett av rockhistoriens mest äventyrliga band.

Sedan debutalbumet ”A Triumph for Man” kom 1997 har Mew hunnit med att släppa hela sex studioalbum. Det sjunde albumet ”+-” (utalas Plus Minus), som är det bandets första studioalbum på fem och ett halvt år, beräknas landa i skivaffärerna den 27 april.

Vi är ytterst glada över att de internationellt hyllade danskarna tar med sig en visuellt kraftfull scenshow samt det nya albumet till Bråvalla 2015. Och de är tillbaka i enad trupp med alla originalbandmedlemmar.

Under 90- och 00-talet var Modest Mouse ett av de mest originella banden på indiescenen. Trots deras totalt unika musikstil, med egensinniga gitarrer och kryptiska texter, blev de en av årtiondets största kommersiella succér.

Det definitiva genombrottet kom 2004 med singeln ”Float On”. En singel som genast fångar lyssnaren med den repetitiva basången och briljanta texten. Ett efterlängtat studioalbum är på väg och släpps i mars – bandets första sedan 2007. Det är inte en överdrift att säga att vi längtar. Dels att få höra den nya plattan, men även till att få uppleva dem live på Bråvalla.

Bakom epitetet Milky Chance hittar vi duon Clemens och Philipp. Duon var full av ungdomlig energi när de under gymnasietiden spelade in debutalbumet ”Sadnessary” 2013. Albumet, och särskilt singeln ”Stolen Dance”, blev en stor viral succé och spred sig snabbt till radiostationer runtom i Europa och USA. En succé de följde upp med flera utsålda spelningar.

Dagens artistsläpp:
Echosmith
Mew
Milky Chance
Modest Mouse
Sheppard
The Districts