Fem tunga dansakter till Bråvalla festival

En sak är i alla fall säker – den danssugna publiken på Bråvalla festival, kommer knappast att bli besviken. Vi fyller på startfältet med ännu mera dans och idag är vi mycket glada över att kunna välkomna musikgiganten Steve Aoki till Norrköping. Vi kan även presentera legendariska Above & Beyond, hitmakaren Robin Schulz, holländske DJn och producenten R3hab, soulgeniet från Berlin, Fritz Kalkbrenner till årets festival.

Producent, DJ, housestjärna, skivbolagsboss. LA-baserade Steve Aoki är mycket och han lämnar inget åt slumpen. Under 2009 blev han namnet på allas läppar när han släppte en danceremix på Drakes ”Forever”. Idag är han klassad som en av världens bästa DJ:s och har samarbetat med alla de stora namnen i branschen. Han har dessutom känd för att leverera exceptionella spelningar och vi är säkra på att Bråvalla festival 2015 inte kommer bli ett undantag.

2013 blev han Grammynominerad för sitt debutalbum ”Wonderland” i kategorin bästa electronica/dans-album, ett album där artister som LMFAO, Kid Cudi, Travis Barker, Will.I.AM, Lil Jon med flera gästar. Uppföljaralbumet ”Neon Future I” släpptes 2014, den första delen av ett konceptuellt album i två delar. Steve Aoki är även mannen bakom skivbolaget Dim Mak Records, grundat 1996. Ett bolag som kan stoltsera med grymma indieband som Bloc Party, Battles, The Kills, The Gossip, Klaxons, Scanners, Whitey, Mystery Jets och många fler.

Att som huvudakt spela på New Yorks legendariska Madison Square Garden är en ouppnåelig dröm för de flesta band. Men inte för Above & Beyond. De 13 000 biljetterna till konserten sålde slut i rekordfart och efter ett tag var biljettpriset på svarta marknaden uppe i nästan 7000 (!) kronor. Och den 18 oktober förra året var dagen äntligen här. Above & Beyond skrev historia när de som första brittiska DJ-akt någonsin intog den mytomspunna scenen. Mäktigt? Vi får rysningar bara vi tänker på det. Därför är vi väldigt glada att kunna välkomna Above & Beyond till Bråvalla Festival när DJ-trion under 2015 års världsturné stannar i Norrköping för att ge er en euforisk upplevelse.

Dagens artistsläpp:
Steve Aoki
Above & Beyond
Robin Schulz
R3hab
Fritz Kalkbrenner