Bråvalla Festival fyller på med fyrtal i rockess

Idag kan vi avslöja fyra nya grymma bokningar till Bråvalla Festival som går av stapeln i Norrköping mellan den 25-27 juni. Den här gången välkomnar vi rocklegenderna Faith No More, de göteborgska melodiska death metal-pionjärerna In Flames, garagerockarna Eagles of Death Metal och kanadensiska live-giganterna Danko Jones!

Faith No Mores musik har levt genom fem presidenter, flertalet krig, ekonomiska upp- och nedsvängningar, global härdsmälta och revolutionära återfödelser. Under 80- och 90-talet blev de gränsöverskridande metal-pionjärerna soundtracket till en tid av förändring, nu på 2000talet har det legendariska bandet utvecklats ännu en gång för att återvända med det kraftfulla nya albumet, ”Sol Invictus”, och ett nytt fokus

Efter elva år av tystnad återförenades San Francisco-bandet för en rad spelningar mellan 2009 och 2012. Under den tiden återupptäckte bandet den kreativa anarkin, som tidigare har gett dem både guld- och platinasäljande album, kultstatus och hyllningar från pressen, för att smida nya låtar med det eklektiska soundet som har gjort Faith No More till ett av de mest inflytelserika rockbanden någonsin.

Deras återkomst med det nya albumet är en seger för musikscenen och vi är otroligt glada att kunna välkomna Faith No More till Bråvalla.

Med 10 studioalbum, otaliga framgångsrika världsturnéer, miljontals skivor sålda och en massiv fanbase världen över, har In Flames har bevisat att de är en ostoppbara. Göteborgsbandet betecknas sedan 90-talet som en av förfäderna till den melodiska dödsmetalen.

Senaste albumet ”Siren Charms” som kom 2014, är det första albumet med Niclas Engelin som permanent gitarrist i bandet och cementerar storheten som vi redan fick indikationer på det tidigare albumet; det här är ett metalband som tar flera kliv framåt och lämnar nej-sägarna och imitatörer långt bakom sig. De tar risker, flyttar gränser och utmanar sig själva lika mycket som de utmanar publiken.

Vi ger er även rock signerad Jesse Hughes och Josh Homme (den sistnämna är även frontmannen i Queens Of The Stone Age) i form av Eagles of Death Metal, samt ren, hänsynslös, våldsam rock’n’roll i form av Danko Jones.

Dagens artistsläpp:
Faith No More
In Flames
Eagles of Death Metal
Danko Jones

Samtliga hittills släppta akter:
Robbie Williams, Calvin Harris, Muse, A Day To Remember, All Time Low, Arch Enemy, Cazzette, Dada Life, Danko Jones, Eagles of Death Metal, Every Time I Die, Faith No More, In Flames, Katzenjammer, Kent, Krewella, KSMB, Lamb Of God, Lars Winnerbäck, Millencolin, NOFX, Ola Salo, Parkway Drive, Rebecca & Fiona, Rise Against, Sabaton, The Gaslight Anthem, Wu-Tang Clan.

Bråvalla festival 2015 går av stapeln den 25-27 juni i Norrköping. Biljetterna till festivalen säljs via Eventim.se.

FÖR MER INFORMATION
www.bravallafestival.se