Legendariska Wu-Tang Clan till Bråvalla festival 2015

Det finns inte många band som har revolutionerat en hel genre, men kollektivet Wu-Tang Clan kan ha lämnat det största avtrycket i hip hopen någonsin. Det är med bankande nostalgihjärtan som vi stolt kan välkomna dessa kultförklarade MCs till Bråvallafestivalens line-up.

Det legendariska New York-baserade kollektivet Wu-Tang Clan har sedan mitten av 90-talet dominerat hiphopscenen både som grupp och soloartister. Orginalmedlemmarna Ghostface Killah, GZA, Inspectah Deck, Masta Killa, Method Man, Ol’ Dirty Bastard, Raekwon, RZA och U-God revolutionerade hela genren med deras hardcore hiphop och skapade en egen mytomspunnen värld. Idag är konstellationen något annorlunda men faktum kvarstår -Wu-Tang Clan tillsammans på scen är en magisk händelse du bara måste uppleva. Vi är otroligt stolta att kunna välkomna dem till Norrköping och Bråvalla festival 2015.

Wu-Tang Clan släppte sin första singel, den hårda ”Protect Ya Neck”, på det egna indiebolaget och låten fullkomligt exploderade i popularitet. De blev snabbt ett hett villebråd för de stora skivbolagen och inom kort var de signade. Debutalbumet ”Enter the Wu-Tang (36 Chambers)” anses vara ett av 90-talets bästa album och blev en stor succé både hos publik och kritiker. Albumet introducerade låtarna ”C.R.E.A.M.” och ”Wu-Tang Clan Ain’t Nuthing to F’ck Wit” som idag har självklara platser i hiphopens hall of fame.

Uppföljaren ”Wu-Tang Forever” klev rakt in på plats nummer ett på alla albumlistor och sålde över 600 000 exemplar under första veckan. Kollektivet består än, dock är Wu-Tang Clans gränser något suddiga och idag ryktas kollektivet bestå av upp till 300 artister, gemensamt för dem alla är att de är grymma MCs med framgångsrika karriärer. Nu är de åter igen aktuella med plattan ”A Better Tomorrow” och vi har redan börjat räkna ned dagarna till vi ser dem live på Bråvalla.