Lars Winnerbäck, Ola Salo och Katzenjammer klara för Bråvalla festival 2015

Vi är mitt i bandsläppsveckan och peppen inför 2015 års Bråvallafestival fortsätter! Idag kan vi stolt presentera Lars Winnerbäck som gör en exklusiv spelning nästa sommar på Bråvallafestivalen. Han får sällskap av högaktuella Ola Salo och den norska kvartetten Katzenjammer. Nu är det två dagar kvar på bandsläppsveckan och flera grymma akter väntar runt hörnet.

Linköpingsonen Lars Winnerbäck är en av Sveriges mest folkkära artister. Han har blivit mångfaldigt belönad för sin musik med bland annat sju Grammisar och sex Rockbjörnar. Det stora genombrottet kom 1996 med skivan Dans med svåra steg. Efter det har han släppt 9 stycken album som soloartist, inte sällan med det legendariska kompbandet Hovet. Nu kommer han till Bråvalla för en exklusiv spelning med en repertoar som innehåller allsångshymnerna Elegi, Om du lämnar mig nu, Utkast till ett brev och Hum Hum från Humlegården.

Ola Salo har under hösten 2014 varit högaktuell som en av deltagarna i TV-succén Så Mycket Bättre. Där har han satt sin unika prägel på låtar som Familjens Vi va dom och Amanda Svenssons Dry My Soul. Ola fick sitt stora genombrott som sångare i glamrockbandet The Ark. De släppte sex stycken album och ett flertalet storsäljande hitsinglar innan det enormt populära bandet gjorde sin sista spelning i september 2011. Ola har vid sidan av The Ark varit aktiv som musikalartist och bland annat blivit hyllad för sin prestation som huvudrollen i den klassiska musikalen Jesus Christ Superstar.

De får sällskap av det norska bandet Katzenjammer som består av Anne Marit Bergheim, Marianne Sveen, Solveig Heilo och Turid Jørgensen. Kvartetten blandar medryckande pop, folk och country med inslag av balkanmusik vilket gör dem till en fenomenal liveakt.

Dagens artistsläpp:
Lars Winnerbäck
Ola Salo
Katzenjammer

Biljetterna till Bråvalla festival släpps officiellt den 1 december via Eventim.se, men den 29 november mellan klockan 10:00 och 14:00 hålls den årliga pre-salen på turistbyrån i Norrköping dit alla är välkomna.

Bråvalla festival 2015 går av stapeln den 25-27 juni i Norrköping.

Samtliga hittills släppta akter:
Robbie Williams, Calvin Harris, Muse, Arch Enemy, Every Time I Die, Katzenjammer, Lamb of God, Lars Winnerbäck, Ola Salo, Sabaton.