Getaway fyller på med Slayer + 13 till band!

Efter helgens spelning på STHLM Fields är det nu klart att thrashlegendarena Slayer återvänder till Sverige för ytterligare en mäktig festivalspelning. På Getaway Rock Festival kommer de att få riktigt fint sällskap. I dag släpps nämligen inte mindre än 14 stycken nya band till sommarens festival.

Som en av The Big Four of Thrash och med en albumkatalog som överträffar det mesta är Slayer för alltid inskrivna i musikhistorien. Efter fjolårets tragiska bortgång av bandets gitarrist Jeff Hanneman har bandet tagit sig tillbaka. Nu är de aktuella med singeln ”Implode”, som är bandets första nya släpp på fem år. Som om inte det vore nog ryktas det redan nu om att det kan bli ett helt nytt album nästa år.

Ett annat legendariskt gäng, som numera också är klara för Getaway Rock, är de brittiska grindcorepionjärerna Napalm Death. Deras hardcore/death metal-hybrid på debutalbumet ”Scum” från 1987 var med och definierade hela genren. Sedan dess har de knappast saktat in eller dragit ner på intensiteten. Dessutom kommer även Black Star Riders till festivalen. Black Star Riders uppstod då Thin Lizzy bestämde sig för att inte spela in något mer nytt material. Men som Black Star Riders släppte medlemmarna i det legendariska bandet albumet ”All Hell Breaks Loose” förra året och efter sommarens turné ska de raka vägen in i studion för att spela in uppföljaren.

Sedan tidigare är det klart att Dregen kommer uppträda på festivalen som medlem i Michael Monroes band. Nu kan vi avslöja att han tänker dubbelarbeta på Getaway. Med sin hyllade solodebut i ryggen kommer Dregen även att göra en egen spelning på festivalen.

Bland övriga band i dagens släpp märks black metal-akterna Gorgoroth samt Marduk, det brittiska hybridbandet Skindred, Iron Maidens omtyckte originalsångare Paul Di’Anno samt de hyllade amerikanska nykomlingarna Satan’s Satyrs.

Tyvärr måste vi även meddela att Death Angel har ställt in stora delar av sin Europaturné – däribland konserten på Getaway Rock Festival – på grund av oförutsedda omständigheter.

Hela dagens bandsläpp:
Slayer
Black Star Riders (Thin Lizzy)
Napalm Death
Dregen
Gorgoroth
Marduk
Skindred
Paul Di’Anno
Satan’s Satyrs
The Unguided
Maskinisten
Black Trip
Her Bright Skies
Revelations

Getaway Rock Festival arrangeras i Gävle 7-8-9 augusti.