Kvelertak och Against Me! till Hellfest, Queensryche ställer in!

Häromdagen blev Hellfests lineup för 2014 års upplaga av festivalen äntligen komplett! Sju band från vitt spridda länder och genrer släpptes, och festivalbesökarna har nu väldigt snålt om anledningar till att vara missnöjda.

Meriterade Lynch Mob, som varit aktiva från och till sedan 80-talet spelar på fredagen på festivalens största scen, samma scen som senare under kvällen tas upp av både Rob Zombie och Iron Maiden. Till fans av lite tyngre musik släpptes Kvelertak och The Order of Apollyon, även de som fredagsband, och punkarna får även de sin beskärda del med Rotting Out. Till stora scenen på lördagen tillkom relativt nystartade supergruppen Walking Papers, med forna medlemmar från bl.a. Screaming Trees och Guns N’ Roses. Även Against Me! och italienska Nefarium tillkom. Den andra stora nyheten var att tre band, 7 Seconds, Defeater och Queensrÿche ställde in.

Kvelertak är ett norskt metalband frontat av Erlend Hjelvik, även känd från black metal-bandet Djevel. De slog genom 2010 med ett självbetitlat debutalbum, och har sedan senaste fullängdaren 2013 turnerat intensivt. Högst albumaktuella Against Me! bildades i Florida 1997 av Laura Grace Jones, som då var enda bandmedlemmen. Sedan dess har bandmedlemmar tillkommit (och emellanåt bytts ut) och sex album släppts. I januari i år kom Gender Dysphoria Blues, och nu är det alltså full turnérulle som gäller. I juni får vi se båda de här banden, och många fler, på Hellfest i Frankrike.

Redan bokade band är bland annat Black Sabbath, Iron Maiden, Deep Purple, Emperor och Carcass. Hellfest äger rum den 20-22:a juni i Clisson, Frankrike. Tredagarsbiljetterna är sedan länge slutsålda, men ännu är det inte försent att skaffa en (eller flera) endagarsbiljett(er). Med den otroliga lineup Hellfest skryter med kan det definitivt bli värt omständigheterna.

www.hellfest.fr