Kanye West intar Bråvallafestivalen!

Först släppte han en av historiens starkaste raptrilogier, sen lyfte han blicken, vidgade inspirationskällorna och bröt helt ny mark. Med ”808s & Heartbreak”, ”My Beautiful Dark Twisted Fantasy” och fjolårshöjdaren ”Yeezus” har Kanye West konsekvent överraskat, överträffat och flyttat gränserna för hur nutida musik kan, bör och ska låta. Nu är det klart att Kanye West kommer till Bråvalla!

Sedan debuten 2004 har Kanye West hållit ett högt tempo. Han har hunnit med sex solostudioalbum, en orkestrerad liveskiva samt Jay Z-samarbetet ”Watch The Throne”. Det är bara att konstatera att Kanye West är en av samtidens mest produktiva världsstjärnor. Och det mest imponerande är hur han aldrig missar. I stället har han för vana att alltid överträffa alla högt uppskruvade förväntningar.

Vi är inte så lite stolta över att kunna presentera en av vår tids största hiphopartister, som av en tillfällighet även råkar vara en av nutidens viktigaste och mest ambitiösa musikaliska nyskapare. Förutom Kanye West är det nu även klart att Lana Del Rey och Bastille ansluter sig till Bråvallafestivalens program.

LANA DEL REY
Egentligen debuterade Lana Del Rey redan 2010 med ett självbetitlat album som enbart släpptes digitalt. Men det var året efter, med videon till ”Video Games”, som allt tog fart. Drygt 20 miljoner visningar och ett år senare kom så skivan ”Born To Die” och världen tog emot Lana Del Rey med öppna armar. Efter att ha toppat albumlistor världen över med ”Born To Die” är Lana Del Rey snart aktuell med uppföljaren ”Ultraviolence”.

BASTILLE
Med singlar som ”Pompeii”, ”Of The Night” och ”Things We Lost In The Fire” var Bastille en av 2013-års absolut största debutanter. Hemma i England var de årets mest spelade band på Spotify och debutalbumet ”Bad Blood” har bland annat nominerats till fyra stycken tunga Brit Awards. I år följer Bastille upp framgångarna genom att ta ett ärevarv på några av de stora festivalerna. Som amerikanska Coachella. Och Bråvalla.