Roskildefestivalen stödjer svensk hjälp i jul

Roskildefestivalen donerar 900.000 kronor till organisationer som hjälper socialt utsatta barn och unga. Frälsningsarmén får härmed ett bidrag på 100.000 kronor.

 

Det är den danska Roskildefestivalen, en 100% non-profit festival, som nu delar ut överskottet från sommarens festival och på det sättet bidrar till att skapa värme i vinterkylan.

Det är 900.000 DKR som delas ut med anledning av julen, men många av de organisationerna som får ta del av pengarna arbetar året runt och inte bara under julen med socialt utsatta.

 

Ordföranden för Föreningen Roskildefestivalen, Steen Jörgensen, säger:

”Föreningen Roskildefestivalen har alltid haft ett särskilt fokus på socialt utsatta barn och ungdomar, och vi har hört från hjälporganisationerna, att behovet för hjälp och stöd har ökat, och det gäller inte bara i juletid.”

 

Nu är även Sverige med i Julhjälpen

För första gången får även svenska och norska organisationer ta del av Föreningen Roskildefestivalens julhjälp. Det rör sig om Frälsningsarmén i både Sverige och Norge.

”Eftersom många av festivalens besökare kommer från de nordiska länderna, tittar vi på bland annat Sverige när vi delar ut överskottet från Roskildefestivalen. Det är ju besökarna som gör det möjligt att skänka pengarna”, säger Steen Jörgensen.

Det väcker glädje hos Frälsningsarmén:

Vi är oerhört tacksamma för den donation som Roskildefestivalen skänker till vårt arbete. Vi vet att många ungdomar i Sverige åker till den årliga musikfestivalen, och vi beundrar ert initiativ att skänka pengar till organisationer som arbetar med barn och unga, som har det svårt. Frälsningsarmén i Sverige har aldrig tidigare fått en donation från en musikfestival och vi är oerhört tacksamma mot Roskildefestivalen för detta goda initiativ”, säger Bert Åberg, kommunikationschef, Frälsningsarmén i Sverige.

 

De 900.000 kronorna från Föreningen Roskildefestivalen delas ut till följande nio organisationer:

  • Mødrehjælpen: 300.000
  • Café Klare: 150.000
  • Frelsens Hær Danmark: 100.000
  • Frälsningsarmén Sverige: 100.000
  • Frelsens Hær Norge: 100.000
  • Dansk Folkehjælp Julehjælp: 45.000
  • Juleaften i Konventhuset: 35.000
  • Børnenes Kontor Roskilde: 35.000
  • Roskilde Julehjælp: 35.000

Roskildefestivalen skapas av eldsjälar och är till 100% non profit. Allt överskott doneras till kulturella och välgörande ändamål av Föreningen Roskildefestivalen. Sedan början av 1970-talet har föreningen genererat och delat ut mer än 189 miljoner DKR till humanitära, kulturella och välgörande ändamål.