Fyrtal i svenska soloess till Bråvalla

I går inleddes bandsläppsveckan till Bråvalla med metal/hardcore i form av bland andra Iron Maiden och Bring Me The Horizon. I dag följer vi upp med ett fyrtal i svenska soloess och hälsar Veronica Maggio, Laleh, Melissa Horn samt Daniel Adams-Ray välkomna till festivalen!

Det brukar ofta pratas om hur svårt det är att följa upp en succé. För hur följer man egentligen upp ett album som resulterat i Grammisar, Rockbjörnar och Spotify-rekord, ett album varifrån samtliga elva spår gick in på singellistan och den monumentala förstasingeln ”Jag kommer” sålde platina sju gånger om? För Veronica Maggio verkar det inte vara något problem ­– det är bara att göra ett ännu starkare album.

Förväntningarna på Veronica Maggios fjärde album ”Handen i fickan fast jag bryr mig” var skyhöga. Men precis som vanligt överträffade Maggio alla upptrissade förhoppningar och skivan sålde snabbt guld. Nu är det klart att hon även kommer till Bråvalla i sommar.

De andra tre soloessen som också är klara för sommarens festival är Laleh, Melissa Horn och Daniel Adams-Ray.

LALEH
Redan då Laleh debuterade 2005 utmärkte hon sig som en egensinnig artist. De enorma framgångarna med singeln ”Invisible” var resultatet av en enda person – Laleh. Hon hade skrivit, producerat och spelat alla instrument helt själv. Och hon hade gjort det i sin egna studio. Sedan dess har Laleh konstant gått sin egen väg. Tidigare i år släppte hon sitt femte album ”Colors” och i sommar får festivalpubliken chansen att höra ”Goliat”, ”Speaking of Truth” och alla de andra höjdpunkterna från ”Colors” live.

MELISSA HORN
Sedan debuten ”Långa nätter”, som släpptes 2008, har Melissa Horn ständigt satt musiken i fokus. Trots att anslaget är återhållsamt och inramningen avskalad lyckas hon hela tiden hitta nya vägar för att överrumpla sina lyssnare med låtar som går rakt in i hjärtat. Under 2013 släppte Melissa sitt fjärde album ”Om du vill vara med mig”.

DANIEL ADAMS-RAY
Solodebuten ”Svart, vitt och allt däremellan” blev en stor succé och jättehiten ”Gubben i lådan” blev Sveriges mest sålda singel 2010. I år kom uppföljaren ”Innan vi suddas ut” och på nytt visade Adams-Ray upp sin stora talang som låtskrivare och textförfattare. Publikens allsång till ”Precis som jag” på Bråvalla kan nog bli en av sommarens största höjdpunkter.